fredag 10 augusti 2012

Bokklubbsträff i Galtabäckshamn


Fjäril i koppel!

Vi åt den legendariska orangefärgade maträtten "Kött i rosa sås", Basmatiris och sallad. Till efterrätt blev det Claras fjärilschokladdröm. Nu har vi klivit över till soffan och ska få till en ny bokklubbsträffordning. Det har nämligen hänt en del på medlemsfronten. Mia har flyttat ifrån oss, men Bodil är efter lite vacklande tillbaka igen. Även Anna har börjat längta efter att dryfta viktiga frågor med goda vänner igen...just nu handlar det om pepparkvarnar. Mycket glädjande är också Martina med oss, välkommen!Jennie
Sara
Lena
Stina
Nina
Linda
Maggan

Cinna
Hanna
Bodil
Anna

Martina

Sara: Jag tycker boken är som i två delar. Första delen är full av skrönor och andra delen är då hon får mens. Jag skrattade mycket vid skrönorna.

Cinna: Jag tycker skrönorna är ett sätt att visa hur det var, i en fantastisk gemenskap. Citat om farfarn; "Själv fäste han sig mycket lite vid människors ord, han utgick från deras gärningar".

Martina: Jag tycker det var roligt att läsa den här boken så man fick se hur det var i det landet innan. Det var nytt för mig.

Lena: Det jag har lite svårt för är att jag fastnar inte för någon av personerna. Det enda som rör mig är om farmorn och bonden som kommer med veden. Jag är egentligen en positiv person - i princip!

Jennie: "Ingen orkar bry sig om vad som har orsakat flykten, bara det faktum att man är flykting, inte härifrån, stannar kvar i människornas minnen".

Stina: Sträckläste boken och tyckte om den. En flicka som har det roligt och som har en bra barndom. Och det finns hela tiden ett hopp i boken eftersom man vet att det är sista kvällen och att hon tar sig ur det.

Linda: Jag tycker så mycket om mormor i boken, det är hon som ger henne gåvan att våga fly. Genom att ge henne kärlek och våga hjälpa henne.

Hanna: Jag uppfattar det som att det är hon som berättar sin historia, att den är skriven av någon som inte är författare. Man brukar säga att alla har en historia i sig, det är den om sig själv.

Nina: På sidan 107 funderar hon inför sin flykt och händelserna på badhuset. "Finns traditionerna där vi lever eller bär vi dem med oss, inom oss, vart vi än far, som blodet i vår kropp?" 

Maggan: Boken är skriven av en person som är väldigt stark och som har valt att se det positiva. Hon ägde kraften för att kunna göra det. Lite likt Micke Gunnarsson som vi lyssnade på idag.

Cinna tipsar om Strimmor av hopp.
Sara tipsar: Den frusna trädgården.
Och så har vi Jonas Gardells nya bok på gång.
Linda tipsar om Jan Guillio
GW Perssons Gustavs grabb
Båten Nam le
Sekwa är ett intressant förlag med bara franska författare.

Maggan delar ut Hybris av Noam Chomsky - vi är välkomna på träff 28 september kl 18

Cinna delar ut ru av Kim Thúy - vi är välkomna till Cinna 26 oktober kl 18. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar